Çoklu Uzak Masaüstü Oturumu Windows 10 Multi Rdp
Buradasınız: Anasayfa / Blog
21 Nisan 2021, Çarşamba
Çoklu uzak masaüstü oturumu Windows 10 Multi RDP
Aynı anda bir bilgisayar kullanmak isteyen kullanıcıların, birden çok uzak masaüstü oturumu gerçekleştirmek için bir Windows Server lisansına sahip olması gerekir. Ancak, bu ayarı diğer Windows işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanmanın başka yolları da vardır. TermSrv.DLL dosyasında bazı küçük değişiklikler yapmamız gerekiyor.
Çoklu uzak masaüstü oturumu Windows 10 Multi RDP

Windows 10‘da eşzamanlı kullanıcı oturumları ile çalışabilmek için, termsrv.dll dosyasında küçük bir değişiklik yapmalıyız. Bu dosya C:\Windows\System32 klasöründe bulunur. Termsrv.dll dosyasını ilk kez değiştirmeden önce, sahipliği almanız, kendinize tüm izinleri atamanız ve çalışıyorsa Uzak Masaüstü hizmetini (TermService) de durdurmanız gerekmektedir.


Uzak Masaüstü hizmetini durdurmak - Windows 10'da çoklu RDP (Uzak Masaüstü) oturumu

Eşzamanlı kullanıcı oturumları işlemlerine geçmeden önce Uzak Masaüstü hizmetini (TermService) durdurmak için cmd ‘yi yönetici olarak açarak “net stop termservice” komutunu giriyoruz. Gelen soruya evet diyip geçiyoruz.


Termsrv.dll izinleri - Windows 10'da çoklu RDP (Uzak Masaüstü) oturumu

Termsrv.dll dosyasının izinlerini değiştirmek için dosyaya sağ tıklayıp Özellikler > Güvenlik > Gelişmiş ‘e gelip resimde gördüğünüz alanlardan Değiştir ile sahipliği, İzinleri Değiştir ile de listede gördüğünüz Administrator ‘un yetkilerine Tam Denetim verebilirsiniz.


Çoklu uzak masaüstü oturumu için Termsrv.dll dosyasının içeriğini değiştirmeden önce yedeğini almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yukarıda yaptığımız işlem sayesinde dosyanın kopyasını alıp ismini değiştirebilirsiniz. Örneğin dosyanın adını termsrv.backup.dll olarak değiştirebilirsiniz.


DLL dosyaları herhangi bir HEX Editör (örneğin Tiny Hexer) kullanılarak değiştirilebilir. Bunu, aşağıda gösterilen dizeleri değiştirerek veya bu sayfadan yamalı sürümü indirerek kendiniz yapabilirsiniz. Termsrv.dll dosyasını değiştirdikten sonra “net start termservice” komutu ile Uzak Masaüstü hizmetini yeniden başlatabilirsiniz.


 

 

Windows 10 x64 v2004 – Mayıs 2020 Güncellemesi (20H1) – Çoklu uzak masaüstü oturumu için TermSrv.DLL dosyası

Bu güncellemeden sonra termsrv.dll 10.0.19041.84 sürümüne yükseltildikten sonra Eşzamanlı kullanıcı oturumları uzak masaüstü bağlantılarını geri almak için aşağıdaki değişiklikleri yapın:


Tiny-Hexer-Windows-10da-coklu-RDP-Uzak-Masaustu-oturumu

Bul:
39 81 3C 06 00 00 0F 84 D9 51 01 00
Şununla değiştir:
B8 00 01 00 00 89 81 38 06 00 00 90


Yamalı sürüm buradan indirilebilir. Orijinal v10.0.19041.84 dosyası burada bulunabilir. Diğer Windows sürümleri için yapmanız gereken değişiklikler listesini buradan bulabilirsiniz.


Kullanıcıyı giriş ekranında gizleme

Sadece eşzamanlı kullanıcı oturumları amaçlı kullanılacak kullanıcıları giriş ekranında göstermek istemeyebilirsiniz. Bunun için kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ konumuna gidip sağ tıklayıp Yeni > Anahtar diyerek SpecialAccounts adında klasör açınız ardından o klasöre girip Yeni > Anahtar diyerek UserList adında klasör açınız. Burada Yeni > DWORD (32 bit) Değeri oluşturup ismine gizlemek istediğiniz kullanıcının adını giriniz.

Aynı cihazdan diğer oturuma uzak masaüstü ile bağlanmak

Termsrv.dll dosyasını değiştirdiğimiz için sadece diğer cihazlardan yapılan bağlantılarda değil aynı cihazdan yapılan eşzamanlı kullanıcı oturumları için de sınırları kaldırmış olursunuz. Burada yapmanız gereken uzak masaüstü bağlantısına 127.0.0.2 – 127.0.0.254 arası bir ip adresi ile bağlanmanız. 127.0.0.1 kullanamazsınız. Aynı cihazdan farklı oturumlara yapılacak her bir bağlantı için 127.0.0.x’deki son haneyi değiştirin.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın